Op de koffie bij Inventas

Geplaatst op 26 februari 2018

 

Thijs Visser en Lydia Groot werden hartelijk ontvangen door de nieuwe coördinator Jillis Vermeulen en jongerenwerker Joost Lieshout.

Inventas is ons jongerencentrum waar veel activiteiten worden georganiseerd voor en vooral door de jongeren zelf. Zo is er elke vrijdagmiddag een vrije inloop voor scholieren en daar maken de jongeren van de Praktijkschool goed gebruik van. En natuurlijk zijn er de nodige optredens van lokale  bandjes en jonge talenten uit de regio. Ook de leerlingen van het Martinuscollege weten Inventas goed te vinden.
Een belangrijke taak van de jongerenwerker Joost is het onderhouden van contacten met onze jongeren. Hij gaat regelmatig de straat op om met jongeren te praten of ze gewoon even te ontmoeten. Voor veel jongeren is Joost een vertrouwenspersoon en hij heeft menig jongere geholpen, bijvoorbeeld met het vinden van werk, stages, een opleiding  of hulpverlening. Ook organiseert hij samen met de jongeren sportactiviteiten en andere activiteiten waardoor jongeren zichzelf beter leren kennen en zich te vermaken.  Inventas is een onderdeel van de stichting Welzijn en daarom zijn de lijnen met Stadsplein en de hulpverlening zoals maatschappelijk werk en jeugdzorg heel kort. Wij zijn onder de indruk wat Joost allemaal doet en betekent voor onze jeugd, die het ook niet altijd makkelijk heeft vandaag de dag!

Wat ODS betreft blijft Inventas met al deze professionals en vooral heel veel  vrijwilligers zo goed bezig in Stede Broec in het belang van onze jeugd en jongeren!

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights