Behoud Vermeulenstrandje, goede Noord-Zuidverbinding en geen loze belofte rond OZB in raadsprogramma

Geplaatst op 29 oktober 2018

In de raadsvergadering van 27 september werd het raadsprogramma besproken.
Het raadsprogramma geeft de zaken weer die in deze raadsperiode tot 2022 belangrijk gevonden worden door de politieke partijen in onze raad en die ook uitgevoerd moeten worden door raad en college. Met het nieuwe college van B en W dat gevormd werd onder leiding van ODS, werd afgesproken dat niet alleen de coalitiepartijen invloed moeten hebben op het programma voor de komende vier jaar, maar ook de partijen die niet in de coalitie zitten. Elke partij kon zo haar onderwerpen die zij belangrijk vindt in het raadsprogramma laten opnemen.

ODS zorgde ervoor dat er voldoende aandacht besteed gaat worden aan goede noord-zuidverbindingen in onze gemeente. De problemen daaromheen moeten eventueel samen met Drechterland opgelost worden. Ook wil ODS dat het Vermeuelenstrandje en de havens in gemeentelijke handen blijven, zodat het gebruik ervan voor de eigen bevolking en die uit de directe omgeving gegarandeerd is en dat ze niet in vreemde handen vallen.
Daarnaast wil ODS niet dat er in het raadsprogramma een beetje lastenverlichting beloofd wordt, terwijl dat gewoon niet kan: die finaciƫle ruimte is er doodgewoon niet. Dan moet je niet tegen de bevolking zeggen dat je eventueel (OZB-)belasting wil verlagen.

Alle drie de amendementen werden aangenomen en maken nu deel uit van het beleid van de komende vier jaar!

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights