De starterslening staat weer op de gemeentelijke website en in de steigers

Geplaatst op 2 juni 2021

De Verordening Startersleningen geactualiseerd en staat weer op de gemeentelijke website vermeld (uit de Raad van 27 mei)

Het is voor elkaar!

De Starterslening Stede Broec is in de raad van 27 mei opgehoogd naar een max. huizenprijs van € 276.259,- en met energiebesparende maatregelen zelfs naar € 292.825,-! De regeling wordt ook weer op de gemeentelijke website aangegeven, hij was ervan verdwenen. Dat maakt het kopen van een eigen huis voor de (jonge) starters weer een stapje beter mogelijk.

De oude regeling gaf een maximale huizenprijs aan van € 190.000,-. Veel te laag natuurlijk, want daar is geen knap huis meer voor te vinden.
En in de Woonvisie die ter bespreking voorlag voor de raad, stond ineens dat deze starterslening afgeschaft zou worden .

We hebben hier als ODS (met GBS) keihard voor gevochten om de startersleningen te behouden en we zullen we blijven vechten dat dat ook zo blijft. Vooralsnog is ie gered.

Moeten de startersleningen blijven?

Het CDA, Onafhankelijke partij, PvdA /GL en VVD vinden nog steeds dat de regeling op haalbaarheid bekeken moet worden.

ODS vindt van wel! Als de starterslening in het najaar geëvalueerd wordt, zullen we ons als ODS nogmaals heel hard maken om deze starterslening zeker te behouden. Er is wat ODS betreft geen enkele reden deze af te schaffen. Juist zware redenen genoeg om hem in stand te houden.

De starterslening is namelijk één van de weinige mogelijkheden van onze jongeren om bij het bieden op een huis nog mee te kunnen doen. En ze zo in hun geliefde Stede Broec te kunnen laten wonen.

De maximale lening is 35k.

Wij gaan ervoor!

Zie hiervoor ook de berichten van 23 en 24 februari

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights