De terrassen in het winkelcentrum zouden ook open moeten mogen op 28 april

Geplaatst op 2 juni 2021

Uit de Raad van 29 april 2021

Ongelooflijk jammer zoiets!

Wij van ODS vinden het eigenlijk niet kunnen dat Lunchroom De Kathedraal, Lunchroom de Basseroet en Smaak van de Streek niet open mogen met hun terras op bij de verlichting van de coronaregels op 28 april. Zij zijn volgens de regels geen ‘buitenterras’.

Ellen Dudink- Dol heeft hier daarom meteen schriftelijk vragen over gesteld aan de burgemeester. Wat wij graag willen is dat deze terrassen alsnog als buitenterras worden aangemerkt, omdat zij in open hallen liggen en goed geventileerd worden,

Dan kunnen deze ondernemers ook weer aan de slag na deze ook voor hen ontzettend zware tijden. Hopelijk worden de regels voor deze ‘vergeten groep’ snel soepeler .

Garm Besseling, Centrummanager van Streekhof, heeft in de gemeenteraad van 29 april een vurig pleidooi gehouden voor deze ondernemers.
Met de strikte toezegging van de burgemeester in de raad, dat met prioriteit aandacht gevraagd wordt bij de Veiligheidsraad, zijn wij tevreden. Daarom was er geen noodzaak meer een motie in te dienen waarin gevraagd werd het op te  nemen voor deze ondernemers.  Dat zou alleen maar actie voor de bühne geweest zijn.

Noot: de terrassen zijn nog steeds niet open (stand van zaken 1-6-2021), maar gelukkig gloren er versoepelingen per 5 juni.

 

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights