Een dag uit het leven van de wethouder

Geplaatst op 30 augustus 2013 door Lydia Groot

Er wordt mij vaak gevraagd wat ik als wethouder allemaal doe en meemaak.  Ik heb daarom eens een dag  uit mijn agenda geplukt en het opgeschreven.

Maandag 26 augustus 2013:

9.00 uur. De week begint altijd met het portefeuillehoudersoverleg met de twee afdelingshoofden van Welzijn en Sociale Zaken. Er komt van alles op tafel: subsidieverzoeken,  verzoeken voor overleg met besturen of gewoon mensen die iets willen bespreken, activiteiten die er aan komen, regionale besprekingen, voorbereiding voor commissies en raadsvergadering etc. Vandaag bespreken we ook de jaarrekening van de stichting Welzijn. Er is ongelofelijk veel werk verzet, en gelukkig allemaal binnen de budgetten zoals we die hadden afgesproken. Met het afdelingshoofd van Sociale Zaken gesproken over hoe we de schuldhulpverlening gaan opzetten in onze gemeente. Daarnaast geeft ze mij informatie over de voortgang van de 400 keukentafelgesprekken. We zitten goed op schema, het is bijna afgerond. Als het echt klaar is kunnen we de balans opmaken en de gemeenteraad informeren over de stand van zaken. Ondertussen komt een medewerkster haar 11 weken oude baby laten zien.  Een prachtig jongetje en de cake met muisjes smaakt ons prima. Een leuke traditie op het gemeentehuis: elke baby wordt door de trotse vader of moeder geshowd!

Rond 12 uur kan ik even naar huis, een broodje eten en de hond uitlaten. Onderweg haal ik snel de boodschappen voor het avondeten. Snel ook nog even de stofzuiger door de kamer gehaald, de hond verhaart zo erg met dit warme weer.

13.10 uur: Heerlijk op de fiets weer naar het gemeentehuis. Ik voel me echt bevoorrecht dat ik op de fiets naar mijn werk kan! Alleen als ik voor regionale overleggen naar een andere gemeente moet pak ik de auto. Soms heb ik ook landelijke bijeenkomsten, dan ga ik met de trein.

13.30 uur: Overleg met de Seniorenraad. Dit overleg heb ik vier keer per jaar. Op de agenda staat dit keer de Seniorenweek die in oktober plaatsvindt, de informatieavonden over de WMO  in september en we praten elkaar bij. Ik vind het erg belangrijk om met de Seniorenraad een goed en ook informeel contact te hebben. Zij zijn een beetje mijn oren en ogen als het gaat om de ouderen in Stede Broec.

14.30 uur: Meteen door naar de vergadering van de Stuurgroep van de SED. We moeten besluiten nemen over verschillende procedures rondom de invulling van de directie van de nieuwe organisatie.

16.30 uur: Nog even snel een paar mailtjes lezen en dan naar huis. Eten koken en eten en meteen ook maar een wasje in de machine. Geen tijd meer om de hond uit te laten, straks maar.

18.30 uur: Vanavond de opening van het nieuwe voetbalveldje in Oosterweed, samen met wethouder Piet Zwaan. Voetballers van de E1 van de Zouaven hebben de eer dit veld met een echt voetbalpartijtje ( 4 tegen 4) te openen. Onder grote belangstelling van ouders, bestuursleden van de Zoauven, bewoners en de pers wordt er  fanatiek gespeeld om de eer  en na afloop geven Piet Zwaan en ik elke voetballer een prachtige leren bal met het logo van de gemeente Stede Broec. De opening was goed voorbereid door onze sportmedewerker Joshua IJzer en Wilma Vreeker van de speeltuinen, in samenwerking met de Zouaven!  20.00 uur weer thuis. Het is heerlijk weer, ik ga nog even in de tuin aan de slag. Maar eerst de hond nog even uitlaten…

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights