Jan Dekker

Lid

   Mijn naam is Jan Dekker, docent op het Tabor College (loc. d’Ampte) en tevens student Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds mijn geboortejaar 1985 ben ik woonachtig in het mooie Stede Broec met een tussensprong op mijn 26e levensjaar naar het tropisch eiland Aruba. Verder houd ik erg van sporten, bij Spirit ben ik keeper van het eerste elftal, waar ik dat voorheen voor KGB in Bovenkarspel was. Daarnaast ontwikkel ik meer en meer een passie voor tennis en padel. Ik heb binnen onze regio op meerdere scholen lesgegeven, ik beoefen intensief sport en heb mede daardoor vele sociale contacten gelegd, dus spreek ik veel mensen. Ik wil daarom graag die stem van de inwoner binnen het politieke debat naar voren laten komen.

 

Doordat ik gedurende mijn universitaire studie een groot scala aan politieke artikelen heb gelezen, is mijn interesse dusdanig gewekt, dat ik mij hier verder in ben gaan verdiepen. Tijdens de filosofielessen die ik hiernaast volgde, gingen de debatten regelmatig over hoe een samenleving daadwerkelijk tot stand komt en hoe je deze het beste in stand kunt houden. Hierin zijn openheid en duidelijkheid enorm belangrijk en aangezien dit de kernwaarden van ODS zijn, heb ik mij aan deze partij verbonden. 

 

Mijn doel voor de komende jaren is om op lokaal niveau een verschil te maken, te kijken en te luisteren naar wat de inwoner wil. Een belangrijk punt waar onze partij voor staat, is dan ook het ‘Burgerinitiatief van het jaar’. Wij streven ernaar initiatieven te (laten) ontwikkelen die worden beloond door het beste initiatief daadwerkelijk te gaan uitvoeren. Met de verwezenlijking van ‘Hét Postkantoor’ heeft ODS laten zien achter haar woorden te staan.
Wat betreft ‘Hét Postkantoor’ hebben wij als partij een nieuw doel; de bestuurlijke mogelijkheid scheppen voor een sfeervol terras! Het gebrek aan mooie en gezellige terrassen is een groot gemis binnen onze gemeente en daardoor een belangrijk punt op ons vernieuwde partijprogramma. Wat is er immers mooier dan op een zonnige zaterdagmiddag in het centrum van onze gemeente een terrasje te pakken met vrienden of vriendinnen? Dit terras is er helaas nooit gekomen doordat er te veel beperkende regels zijn.
Mijn mening is dat er door bureaucratie te veel regelgeving is en beslissingen over te veel schijven gaan. Laten we de ondernemers minder frustreren door regelgeving binnen onze gemeente en ze zo geen kansen te ontnemen, maar te gunnen. 


Verfrissing, dat is waar wij voor staan. 

 

Copyright © 2021 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media