Jeroen Essen

Raadslid commissielid

Jeroen Essen is geboren en getogen in Grootebroek, getrouwd met Saskia en samen hebben ze drie kinderen en een kleinkind.  Als zoon van oud-wethouder Dirk Essen is hij opgegroeid in een gezin waar de (gemeente-)politiek een belangrijk deel van het leven was. In het dagelijks leven is hij al vele jaren de financiële man van het Zuiderzeemuseum.
”Er zit er toch wel eentje bij die in de voetsporen van jullie ouders treedt,” riep de toenmalige burgemeester bij de opening van de Dirk Essenlaan. Stede Broec heeft er lang op moeten wachten.
Bij elke levensfase van de kinderen heb ik maatschappelijk mijn steentje bijgedragen. Bestuur Kinderdagverblijf, het schoolbestuur. En bij de Zouaven vele jaren trainer en begeleider van het elftal van zoon Tom. De laatst paar jaar is ‘opa’ trainer van het dameselftal van dochter Loes.
Ik was zo vaak verwonderd hoe dingen knnen gaan in de wereld en de plaatselijke politiek.  Je leest over gedoe bij de SED, over grote tekorten bij de gemeente. Dan gaan mijn handen jeuken. Wordt het toch niet eens tijd?
Na wat rondsnuffelen aangeschoven bij ODS. Ik trof daar een groot aantal betrokken partijleden met een mooie verdeling van jong en oud en een brede kennis over de vele onderwerpen.
Ik voel me heel betrokken bij Stede Broec en alle mooie voorzieningen die wij hebben. Die moeten we in stand houden. Ik ga me daarom graag inzetten voor het verbeteren van de financiele positie van de gemeente, ook wat betreft de tekorten in de jeugdzorg en WMO. Maar vooral vind ik het belangrijk dat wij onze sport- en cultuurvoorzieningen kunnen behouden.
Corona heeft ons laten inzien dat dit enorm belangrijk is. ODS heeft zich daar altijd al hard voor gemaakt, en daarom heb ik voor ODS gekozen, een partij met een groot aantal actieve leden die zich allemaal inzetten voor Stede Broec.”

Kortom, een betrokken en kundig nieuw aspirant-raadslid dat wij graag verwelkomen!

 

 

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights