Lydia Groot

wethouder

Ik ben Lydia Groot, nummer één op de lijst van ODS

Ik ben 58 jaar geleden geboren en getogen in Grootebroek. Ik heb enkele jaren in Venhuizen gewoond en tijdens mijn studietijd in Amsterdam. Ik heb de  Hbo-opleiding voor Bibliotheek en Documentatie gedaan en heb daarna 20 jaar gewerkt in verschillende bibliotheken in Westfriesland. In 2001 maakte ik de overstap naar de gemeente Venhuizen als beleidsambtenaar.

Vanaf 1993 ben ik al actief in de Stede Broecse politiek. In 2005  heb ik samen met Jan Ettes ODS opgericht. Ik vond en vind nog steeds dat een lokale partij dichter bij de inwoners staat en niet gehinderd wordt door landelijk politiek gedoe.

Vanaf april  2006 tot april  2014 was ik wethouder Welzijn en Sociale Zaken.  Een brede en interessante portefeuille, want bijna alles wat ons als inwoners bezighoudt, komt in dit takenpakket aan de orde. Ik heb het wethouderschap met enorm veel plezier vervuld en ben nog steeds trots op wat ik, uiteraard samen met vele anderen, heb kunnen realiseren. Als belangrijkste resultaten wil ik noemen de oprichting van de stichting Welzijn, de realisatie van Hét Postkantoor en Stadsplein en het dorpshuis in Grootebroek. Het mooiste vond ik altijd het samenwerken met de vele vrijwilligers, de organisaties in onze gemeente en gewoon heel veel inwoners.

Het was voor ODS natuurlijk een grote teleurstelling toen ons in 2014 niet meer een plek in de coalitie gegund werd. Omdat ik geen gebruik wilde maken van Stede Broecs wachtgeld en graag mijn ervaring en kennis wilde blijven inzetten in het openbaar bestuur, greep ik de kans om wethouder te worden in de gemeente Oldebroek namens een lokale partij. Ik heb daar de portefeuille Financiën, Openbare Ruimte en Dorpsgericht Werken vervuld en ook hier veel mooie dingen kunnen realiseren én weer nieuwe ervaring opgedaan.

Maar mijn roots én mijn hart liggen nog altijd in Stede Broec en daarom heb ik het besluit genomen om me de komende vier jaar weer volop in te zetten voor ODS en Stede Broec.

Er is nog steeds veel te doen. De contacten van de gemeente met u als inwoner kunnen veel en veel beter. De zorg en welzijnstaken vragen sterke sturing en vooral ook de menselijke maat. Juist hierin ligt de kracht van ODS en van mijzelf en het is hard nodig hier weer volop op in te zetten.

Binnen ODS is er altijd alle ruimte voor discussie, we luisteren naar elkaar en proberen ons in te leven in elkaars standpunten. ODS’ers vertegenwoordigen namelijk alle inwoners van Stede Broec, dus het is belangrijk goed naar alle argumenten te luisteren. Het leven is niet zwart-wit en de besluiten die je neemt als raadslid of wethouder moet je daarom goed doordacht nemen. Wij houden van openheid en eerlijkheid en hebben respect voor elkaar. Dat is volgens mij nog steeds de basis waarop je politiek actief moet zijn!

Copyright © 2022 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media