Lydia Groot

Raadslid

Ik ben 62 jaar geleden geboren in Grootebroek  en hier woon ik nog steeds. Ik heb 3 kinderen en 2 kleinkinderen; ik ben superblij met en trots op deze kids!   Ooit heb ik de HBO-opleiding voor Bibliotheek en Documentatie in Amsterdam  gedaan en heb daarna 20 jaar gewerkt in verschillende bibliotheken in Westfriesland en een aantal jaar als beleidsambtenaar.

Vanaf 1993 ben ik al actief in de Stede Broecse politiek, eerst voor D66. In 2005 heb ik samen met Jan Ettes ODS opgericht. Ik vond en vind nog steeds dat een lokale partij dichter bij de inwoners staat en niet gehinderd wordt door landelijk politiek gedoe.

Vanaf april 2006 tot april 2014 was ik namens ODS,  wethouder Welzijn en Sociale Zaken.  In 2014 werd ODS geen plek in de coalitie gegund en moest ik noodgedwongen mijn taken in Stede Broec neerleggen. Omdat ik graag mijn ervaring en kennis wilde blijven inzetten in het openbaar bestuur, greep ik de kans om wethouder te worden in de gemeente Oldebroek namens een nieuwe lokale partij. Daar heb ik de portefeuille Financien, Openbare Ruimte en Dorpsgericht Werken vervuld en weer mooie nieuwe ervaringen  opgedaan.

Maar mijn roots en hart lagen en liggen nog altijd in Stede Broec en ik was erg blij toen we in 2018 met ODS een prachtige verkiezingsuitslag (7 zetels!) behaalden en ik weer wethouder mocht worden.

Ik heb het wethouderschap met  veel plezier en passie vervuld en ben nog steeds trots op wat ik, uiteraard samen met vele anderen, heb kunnen realiseren. Ik heb me altijd hard gemaakt voor  een sociaal en cultureel Stede Broec,  voor alle inwoners.

Al met al heb ik me 16 jaar met hart en ziel ingezet voor het openbaar bestuur, waarvan 12 jaar voor Stede Broec.  Driemaal ben ik lijsttrekker voor ODS geweest  en ik ben erg blij met mijn opvolger Thijs Visser. Ik vind het belangrijk te blijven investeren in onze mooie partij en een jonge nieuwe aanvoerder draagt daar absoluut aan bij.

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights