Piet de Boer

commissielid

 

Even voorstellen – Piet de Boer

Hallo beste mensen, ik zal mij even voorstellen

Ik ben Piet de Boer en woon in Bovenkarspel. Ik ben geboren en getogen in Enkhuizen, maar voor mijn grote liefde verhuisd. Ik ben gelukkig getrouwd en we hebben samen 5 kinderen en 1 kleinkind.

42 jaar heb ik in de havens van Amsterdam mogen werken en zoals het in het verleden ging: vanaf de werkvloer heb ik me opgewerkt naar spilleider. Tegenwoordig heet dat teamleider operations.
Ook ben ik 20 jaar actief lid van de ondernemingsraad geweest, waarvan 15 jaar als voorzitter. In het verlengde daarvan was ik ook actief kaderlid van vakbond FNV Havens.

Nu ben ik als schipper van één van de ferry’s werkzaam bij het mooie ZZM Enkhuizen. Mijn hobby’s zijn muziek spelen op gitaar, saxofoon en blues harp. Daarnaast vind ik sporten belangrijk om een beetje gezond en in conditie te blijven. Daarom ben ik ben regelmatig in de sportschool te vinden voor karate en fitness. Ten slotte vinden wij het prettig om leuke wandelingen te maken in het mooie Westfriesland.

Nu de vraag waarom ik iets zou willen betekenen in de gemeentelijke politiek.

Ten eerste was ik nieuwsgierig naar de processen die op en rond het politieke schouwspel spelen en ik wil daarbij niet alleen van de zijlijn te kijken en commentaar hebben. Er gebeurt op dit moment veel in Nederland en dus ook op lokaal niveau. En dan heb ik het over de ongelijkheid en kloof die te snel ontstaat  en alsmaar groter wordt tussen arm en rijk.

Let wel, iemand die altijd voor zijn geld heeft gewerkt en het op waardige wijze heeft verdiend, gun ik dat van harte. Maar het gaat om de verhoudingen tussen deze maatschappelijke lagen. Kijk nu naar de huidige inflatie,  gasprijzen, woningnood,  flex contracten, enz..
Daarom kies ik ervoor om politiek betrokken te zijn

 

 

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights