Nieuwjaarswens ODS met molen Ceres

Geplaatst op 1 januari 2020

Op oudejaarsavond brandde de molen Ceres af. Een van de mooiste monumenten van Stede Broec, dat ook een belangrijke sociale functie had. Een sociaal-culturele ramp voor onze gemeente.

Het rare en nare toeval wil dat ODS juist bovenstaande foto had laten maken als nieuwjaarswens.

In de laatste week van 2019 week hebben wij deze prachtige foto gemaakt met onze nieuwjaarswens voor u. Wij kozen de molen omdat wij cultureel erfgoed en onze monumenten koesteren en er trots op zijn. Wat een ontzettend groot drama is deze prachtige molen en de mensen die werken in en met de molen overkomen!

Op dit moment weten we nog niet wat de oorzaak is geweest van deze verwoestende brand. We zijn wel blij dat de brandweer de bijgebouwen heeft kunnen sparen en dat er geen persoonlijke ongelukken zijn gebeurd. Daarvoor hulde!

Als ODS willen wij de komende tijd nadenken en bespreken hoe wij in Stede Broec zouden moeten omgaan met vuurwerk. Ook al weten we nog niet wat de oorzaak van de brand is geweest, feit is wel dat vuurwerk elk jaar opnieuw voor veel overlast en ellende zorgt, naast het plezier dat veel mensen er ook van hebben. Wij willen daar graag over in gesprek met Stede Broecers.

 

Voor nu wensen wij u een gezond en mooi jaar toe en als eerbetoon aan de molen Ceres hebben wij de foto hier geplaatst.
We hopen dat over een paar jaar de molen weer zodanig opgeknapt kan zijn dat we dezelfde foto nog eens kunnen maken.

Fractie en wethouder van ODS

What do you want to do ?

New mail

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights