ODS op bezoek bij de Wereldwinkel

Geplaatst op 2 februari 2018

Op uitnodiging van de bevlogen en enthousiaste vrijwilliger Annie van der Gulik brachten wij,  Dirk Visser en Lydia Groot,  een bezoek aan de Wereldwinkel bij het Streekhof.
We kennen allemaal de fair-tradeproducten en de mooie, handgemaakte spullen die je altijd cadeau kunt geven.  Maar waar we niet altijd bij stilstaan, is dat de Wereldwinkel bij uitstek het toonbeeld is van duurzaamheid! Veel artikelen zijn gemaakt van gerecycled materiaal of natuurproducten, gemaakt voor een eerlijke prijs en niet door kinderarbeid. Een mooi voorbeeld is Seepje, een wasmiddel op basis van schillen van de zeepboom. Dus niks synthetisch of minuscule plastic bolletjes die in de zee bijdragen aan de plastic soep. De schillen komen uit Nepal en worden door jonge Nederlandse jongens geïmporteerd en verwerkt tot Seepje.
Wij beseften maar weer eens hoeveel mooie ideeën en initiatieven er zijn om de wereld schoner en duurzamer te maken. En dat schone en duurzame sluit helemaal aan bij de ideeën en het programma van ODS. Maar…we moeten er dan wel gebruik van maken!
Wij beseften ook dat de Wereldwinkel geheel op vrijwilligers draait en daar nemen wij ons petje voor af!

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights