ODS steunt van harte het Tiny Housesproject in Stede Broec

Geplaatst op 8 oktober 2020

Half augustus kwamen Josefien Groot en Sebastiaan Bloem bij ODS langs om over hun plan voor een Tiny House village in Stede Broec te praten.

Hun plan was verfrissend en uitdagend en hun plan zag er goed onderbouwd uit. Reden waarom ODS met een bespreeknotitie kwam voor de commissie Grondgebiedzaken aansluitend op hun inspreekmogelijkheid. Afgezien van het CDA en de VVD die erg bleven hameren op de locatie en daarom geen volmondig “ja”wilden zeggen, werd het toch breed gedragen in de commissie.
Het raadsvoorstel om mee te werken aan de mogelijke totstandkoming van dit plan werd eind september een unaniem raadsbesluit genomen.
Hieronder vindt u de bespreeknotitie.

BESPREEKNOTITIE Tiny Houses

COMMISSIE GGZ  7 september 2020

Graag wil ODS het volgende bespreken met u.

Zojuist hebt u de presentatie gehoord van de insprekers en zij hebben diverse vragen kunnen beantwoorden.

 

Ook hebt u de stukken tijdig toegestuurd gekregen met een uitvoerige uitleg over de plannen van Sebastiaan Bloem en Josefien Groot m.b.t. de bouw van tiny houses in Stede Broec.

Wij vinden de uitleg in de stukken en in de presentatie getuigen van goed onderzoek, hier hoeven wij weinig aan toe te voegen.
Wij zijn als ODS positief gestemd over dit plan en vinden het zeer de moeite waard om het verzoek van de initiatiefnemers in serieuze overweging te nemen.
Het heeft zoals genoemd in het onderliggende stuk alleen maar positieve gevolgen: het geeft en nieuwe verfrissende en uitdaging aan een onderdeel van onze discussie over de woonvisie, het is heel belangrijk dat het een zinvol burgerinitiatief is en het geeft mogelijkheden op de overspannen en dichtgetimmerde huizenmarkt.
Bovendien levert het een bijdrage aan de vermindering van de CO-2 uitstoot.

Het is hierbij uiteraard belangrijk dat alle omgevingsregels gevolgd worden en er uitgebreid overleg vooraf met de buurt en andere belanghebbenden plaatsvindt.

Tegelijkertijd is het belangrijk dat er locaties zijn waarop een dergelijk plan van 5 tijdelijke tiny houses gerealiseerd zouden kunnen worden.
Wij weten dat er al informeel onderzoekend overleg geweest is met het college zijn en zijn ook benieuwd naar de reactie van zijn kant.

Ellen Dudink-Dol, Jan Ettes,
Open en Duidelijk Stede Broec

 

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights