ODS zet zich in voor de bescherming van de biodiversiteit in Stede Broec

Geplaatst op 12 augustus 2018

28 juni 2018 heeft de raad unaniem een motie van ODS aangenomen om de biodiversiteit te versterken. ODS maakt zich namelijk al langer grote zorgen over de sterke afname van het aantal insecten in heel Europa.

Hoewel je soms zou denken dat het een zegen zou zijn als je autoruit niet meer zwart ziet na een ritje over de Houtribdijk, kunnen we niet zonder insecten. Ze zijn de bodem van de voedselketen; geen insecten betekent ook geen vogels, kikkers en andere dieren die we weer wel kunnen waarderen. Bovendien zijn alle insecten, niet alleen honingbijen, van groot belang voor het bestuiven van gewassen. Behalve ecologische redenen zijn er dus ook genoeg economische argumenten voor een groot mogelijke biodiversiteit.

De vraag is natuurlijk wat wij als gemeente kunnen doen aan zo’n groot landelijk probleem. ODS heeft voorgesteld om bij de inrichting van het openbare groen nadrukkelijk rekening te houden met wat voor soort beplanting de biodiversiteit ten goede gekomen wordt. De gemeente zou bijvoorbeeld specifieke soorten bomen en struiken kunnen planten om kwetsbare soorten insecten een steuntje in de rug te geven. Op deze manier maken we van Stede Broec een nog levendigere, groenere en duurzamere gemeente!

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights