ODS zorgt voor een helder een eerlijk reclamebeleid

Geplaatst op 12 augustus 2018

In de commissie Grondgebiedzaken van april 2018 sprak een bewoner van de Hoofdstraat zijn zorgen uit over een aanvraag voor een verlicht reclamebord aan een lantaarnpaal voor zijn huis.

Naar aanleiding van het betoog van de inspreker deed ODS navraag bij wethouder Nootebos over de regelgeving rond reclameborden. Hieruit bleek dat de aanvraag niet zou kunnen worden geweigerd, omdat voor reclameborden aan lantaarnpalen andere regels bleken gelden dan voor alle andere vormen van reclame. Terwijl in het reclamebeleid staat dat reclameborden in woongebieden onwenselijk zijn, bleek deze regel niet van toepassing op reclameborden aan lantaarnpalen.

In de raad van juni heeft ODS daarom samen met het CDA een motie ingediend om dit recht te zetten. Het moet niet kunnen dat er zomaar ineens een verlicht reclamebord voor je huis wordt opgehangen, omdat er een uitzondering wordt gemaakt voor een heel specifieke soort reclamebord. Bovendien zou het doodzonde zijn van het prachtige dorpsgezicht in de Hoofdstraat, de Zesstedenweg en de P.J. Jongstraat als deze vol met reclameborden zouden komen te hangen.

In het najaar van 2018 zal er een nieuw reclamebeleid komen, waarbij heldere en eenduidige regels zullen worden opgesteld voor alle vormen van reclame.

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights