Ook de muziekschool werd bezocht door ODS

Geplaatst op 6 februari 2018

Eind januari bezocht een delegatie van ODS, bestaande uit Thijs Visser, Ellen Dudink, Janneke Visser en Lydia Groot, de muziekschool Stede Broec. We werden hartelijk ontvangen door de directeur Steffen Snip en de directeur van Muziekschool Oostelijk Westfriesland, Pieter Tuinema omdat de muziekscholen een mooie samenwerking zijn aangegaan.

De afgelopen jaren verkeerde onze muziekschool in zwaar weer vanwege bezuinigingen en bestuurlijke problemen. Gelukkig heeft de muziekschool dat overleefd en wordt er volop muziekles gegeven en worden veel nieuwe initiatieven genomen om muziekles aan met name de jeugd te promoten. Scholen worden bezocht en kinderen kunnen kennis maken met verschillende instrumenten. Het totale aanbod van de muziekschool is groot: voor maar liefst negentien instrumenten is er de mogelijkheid les te krijgen; er is muziek voor peuters en diverse ensembles worden begeleid. Ook wordt er bijvoorbeeld een cursus dirigeren gegeven, hoe leuk is dat!

Muziek en muziek maken is enorm belangrijk in de ontwikkeling van kinderen, daar zijn al verschillende onderzoeken naar gedaan. Daarbij, wie kan zich een leven zonder muziek voorstellen? ODS vindt de muziekschool een zeer waardevolle organisatie in onze gemeente en wij moeten daar verantwoord mee omgaan. Natuurlijk moet de muziekschool niet stil blijven staan en open staan voor nieuwe ontwikkelingen en vooral de samenwerking zoeken met onderwijs, culturele organisaties en verenigingen. Dat wordt nu volop gedaan door het nieuwe bestuur, de beide directies en al die docenten die met passie (en heel veel geduld) les geven aan een ieder die dat wil.

Heel veel muziekscholen zijn de afgelopen jaren opgeheven vanwege de bezuinigingen. Doodzonde, want je krijgt ze niet meer terug. ODS is blij dat onze muziekschool nog fier overeind staat en vooral ook dat er nu een goede samenwerking is met MOW. Wat ons betreft mogen ze fuseren, in het belang van al die kinderen en mensen die graag muziek willen (leren) maken!

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights