Ook ODS bezorgd om voortbestaan Vereenigingsgebouw

Geplaatst op 10 maart 2012 door Jan Ettes

De fractie van ODS heeft zijn zorgen verwoord in een brief aan het college van BW omtrent het voortbestaan van het Vereenigingsgebouw.

De afgelopen maanden zijn geruchten ontstaan dat het bestuur van het Vereenigingsgebouw zou stoppen met de activiteiten in deze accommodatie. Dit naar aanleiding van het weigeren van een horecavergunning door het college.

Volgens ODS wordt er niet getornd aan de activiteiten die het Vereeningsgebouw sinds jaar en dag organiseert. ‘ Biljarten, kaarten, toneeluitvoeringen, maar ook het vieren van een verjaardag of een trouwdag is geen enkel probleem. Het Florabal en de kermis kunnen gewoon plaatsvinden in het Vereenigingsgebouw. Ook is het prima als er speciale avonden of middagen voor jong en oud worden georganiseerd. Maar het is wel logisch dat het niet kan dat de deuren pas om vier uur ‘s nachts sluiten, met alle overlast voor de buurt als gevolg. Dat moeten we niet willen. ‘
Jan Ettes betreurt dat de indruk is ontstaan dat ‘de gemeente’ het Vereenigingsgebouw de nek om wil draaien. ‘Volstrekte onzin,’ aldus Jan Ettes, ‘dat hebben we afgelopen dinsdag ook in de commissie Burger en Bestuur aangegeven. Juist ODS heeft het verenigingsleven hoog in het vaandel staan. Wij maken ons sterk voor onze dorpshuizen en voor het Postkantoor, dat straks een enorme stimulans zal geven aan ons verenigingsleven. En bovendien heeft de gemeenteraad vorig jaar nog aan het Vereeningsgebouw 100.000 euro geschonken om aanpassingen te doen aan het gebouw. Hoezo de nek omdraaien?’
ODS heeft in haar brief aan het college om duidelijkheid gevraagd en om goede communicatie naar zowel het bestuur als de inwoners toe. ‘Blijkbaar is daar iets niet helemaal goed gegaan, zodat deze onrust is ontstaan. Ik verwacht van het college dat daar snel iets aan gedaan kan worden en dat B en W duidelijkheid geeft. Het Vereenigingsgebouw kan wat ons betreft gewoon doorgaan. Dat het zich aan de regels houdt, net als de andere dorpshuizen is niet meer dan normaal’.

Wel is het vervelend dat er nu een hetze aan het ontstaan is waarin gezegd wordt dat de gemeente iets tegen het Vereenigingsgebouw zou hebben. Jammer dat er mensen zijn die nu half en slecht geïnformeerd van alles gaan roepen.

Voor ODS blijft het Vereenigingsgebouw, net als De Stek en De Wurf in Grootebroek en Lutjebroek, een belangrijk dorpshuis dat een duidelijke functie heeft en moet houden in Bovenkarspel.

Jan Ettes Fractievoorzitter ODS

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights