Open en Duidelijk Stede Broec in 2020

Geplaatst op 22 december 2020

2020…een bizar jaar loopt ten einde…

Een gedenkwaardig jaar door de Covid19-pandemie. Veel leuke dingen gingen niet door en er waren juist ook meer trieste momenten. Ook in de politiek ging alles anders dan anders.
Onze ODS-wethouder Lydia Groot blikt terug en een beetje -en hoopvol- vooruit.

Voor ons allemaal was 2020 een gedenkwaardig jaar. We werden geconfronteerd met de Covid 19-pandemie en dat had enorm veel gevolgen voor ons normale leven.
Opeens mochten we geen feestjes meer geven, geen kermis vieren, niet meer bij elkaar op bezoek, wedstrijden spelen of bijwonen, vergaderingen of bijeenkomsten met grote groepen konden niet meer.
Ook veel trieste momenten moesten we doorstaan: verpleeghuizen gingen op slot, operaties en behandelingen werden uitgesteld, er waren begrafenissen waar je niet bij kon zijn. We kennen allemaal de schrijnende voorbeelden.
Ook voor ons als politieke partij, de gemeenteraad en het college, heeft corona erin gehakt. Opeens moesten we digitaal vergaderen en dat is toch echt anders dan dat je gewoon bij elkaar zit en ook na afloop nog even met elkaar napraat.
Bijeenkomsten met onze inwoners konden niet of nauwelijks georganiseerd worden en dat hebben we echt gemist.
Voor mij als wethouder was het ook een bizar jaar. Om een klein voorbeeld te geven: op 11 maart mocht ik, na een lange tijd van voorbereiding, eindelijk het Jongerenloket bij Ons Stede Broec openen, op 13 maart ging het weer dicht. Werkbezoeken, bijwonen van bijvoorbeeld de Seniorenweek en de Mantelzorgmiddag, openingen van tentoonstellingen, besprekingen met zorginstellingen, alles ging of niet door of moest via een beeldscherm. Ik, en met mij de ambtelijke organisatie, heb geprobeerd om zoveel mogelijk contact te onderhouden met kinderopvang, onderwijs en organisaties.
Ik heb enorm veel bewondering voor het onderwijs en al die organisaties die zo goed en kwaad als het ging, zoveel mogelijk alles lieten doorgaan. De bibliotheek ging tassen met boeken bezorgen, Ons Stede Broec zette een telefoonactie op, muzieklessen gingen digitaal door en er werd zelfs een nieuwe Muziekunie opgericht, Het Postkantoor ging door met corona-proofvoorstellingen, dorpshuizen en Stadsplein probeerden te organiseren wat nog kon, sportclubs bleven trainen met de kinderen, etc. etc. Petje af voor al die creatieve oplossingen en activiteiten! Ons verenigingsleven is echt geweldig!

We staan nu vlak voor 2021. Het jaar waarvan we hopen dat we het virus kunnen uitbannen dankzij de vaccins die ontwikkeld zijn en de economische en sociale offers die we gebracht hebben. Het jaar waarin we hopelijk ook weer onbezorgd elkaar kunnen ontmoeten, bijeenkomsten kunnen bijwonen, sportieve evenementen organiseren en genieten van muziek en culturele activiteiten. Al die dingen die we zo gewoon vinden maar waarvan we nu beseffen dat ze toch enorm waardevol zijn om ons een compleet mens te voelen…samen met elkaar iets beleven, actief zijn, samen herdenken of vieren. Het afgelopen jaar waren we er voor elkaar, ook al was het op afstand, en ik hoop dat we die saamhorigheid zullen vasthouden, ook als alles weer “mag”. Nog even volhouden en erop vertrouwen dat er echt betere tijden zullen komen!
ODS wenst iedereen een gezond, liefdevol en gezellig 2021!

Wethouder Lydia Groot deelt in april samen met burgemeester
Wortelboer tulpen uit aan zorgmedewerkers bij het Gezinspaviljoen.

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights