Sporten in Stede Broec

Geplaatst op 8 september 2013 door Jan Ettes

Sport in Stede Broec.

In Stede Broec hebben we een indrukwekkend aantal mooie sportvoorzieningen. Noem een sport en de kans is groot dat die beoefend kan worden in onze gemeente op een mooie en goede voorziening.

Zwemmen? Een overdekt zwembad!

Tennissen? Een prachtig tenniscomplex aan de Raadhuislaan

Atletiek? Een kunstofatletiekbaan! Maar ook een fitnessparcours in het Streekbos.

Tafeltennissen? De grootste tafeltennishal vindt u in Stede Broec!

Schaatsen: In de winter zorgen drie ijsclubs ervoor dat er geschaatst kan worden op een baan of op de sloten. Maar ook heeft Stede Broec meebetaald aan de kunstijsbaan in Hoorn en krijgen alle kinderen een schaatspas!

Handballen? Op het handbalcomplex aan de Raadhuislaan.

Handboogschieten? In  de nieuwe hal in het Nassaupark.

Honkballen? Op het honkbalveld met accommodatie bij de KGB-velden

Voetballen? Een prachtig voetbalcomplex aan de Raadhuislaan én aan de Veilingweg. Met meer velden dan volgens de KNVB-normen nodig zijn.

De gemeente beschikt over diverse gymzalen en twee grote sporthallen voor sporten als volleybal, turnen, gymnastiek etc. Ook is er een echte turnhal.

O ja, we kunnen ook wielrennen in verenigingsverband, skeeleren, fietscross, wandelen,  zwemmen, duiken, kanoën, jeu de boulen en survivallen.

De enige sport die wij kunnen bedenken, die we niet hebben, is hockey!

Het verbaast ODS dan ook zeer dat er mensen zijn die beweren dat het college van Stede Broec, waar ODS in vertegenwoordigd is, niet sport-minded zou zijn. Dit omdat de voetbalvereniging Zouaven graag een kunstgrasveld wil. Onze wethouder Lydia Groot en de fractie van ODS hebben er alles aan gedaan om de alle sportcomplexen op niveau en in stand te houden.
Onze sportvoorzieningen, maar óók onze andere belangrijke voorzieningen, zoals de muziekschool, de bibliotheek, de muziekverenigingen, Stadsplein  etc. hebben we ondanks de zware economische tijden overeind kunnen houden.

Natuurlijk kunnen we kunstgrasvelden gaan aanleggen. En we begrijpen de wens ook best. De rijke tijden van de gemeente zijn echter voorbij. We zullen dat geld ( ruim 4 ton per veld ) ergens vandaan moeten halen. Het zwembad dan maar sluiten? Of de OZB flink verhogen?

Daar kiest ODS niet voor.

Wel willen we altijd in gesprek met de verenigingen om te kijken hoe het wel zou kunnen. Met sponsors, clubacties, donaties???? Maar dat de gemeente alles financiert, dat kan echt niet meer. Helaas!

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights