Westfriese Omringdijk Klassieker – Groot Succes

Geplaatst op 18 mei 2011

Westfriese Omringdijk Klassieker – Groot Succes

Westfriese Omringdijk Klassieker

De eerste Westfriese Omringdijk Klassieker afgelopen zaterdag, 14 mei is een groot succes geworden. De organisatoren kijken terug op een geweldige prestatie. Precies om 08:00 loste Lydia Groot – wethouder van de gemeente Stede Broec – het startschot bij het SAV-terrein in Grootebroek. De groep van de 140km renners ging gelijktijdig van start met de groepen in Blokker bij de molen De Krijgsman en in Alkmaar bij het Sportpaleis voor een toertocht van 140km over de Westfriese Omringdijk. Om 09:00h gingen vanaf de genoemde locaties de groepen voor de 30km en de 60km van start.

Met een paar spatjes regen bleef het onderweg droog. De zon scheen voor de rest van de dag. Het werd de voorbode van een zonnig festijn. Met de oranje Rabo-tasjes voorzien van proviand op de rug zag het er feestelijk uit. Het aantal van ruim 400 deelnemers overtrof de verwachtingen. Vooral aan de 140km toertocht werd zeer goed deelgenomen. Ook de 60km toertocht werd goed bezocht. Voor de 30km toertocht was er wat minder belangstelling.

Na terugkeer werden de organisatoren overladen met complimenten. Keurig uitgepijld, zeer duidelijk, lekker gevuld Rabo-tasje, goede stempeladressen en gezellige fietsers onderweg, luidde het commentaar. Officials van de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) waren aanwezig en controleerden de routes en de faciliteiten. Met het resultaat waren zij uiterst tevreden. De verenigingen Alcmaria Victrix, de Westfriese Toerclub en de Toerclub  Grootebroek hebben hun verbroedering en daaruit volgende samenwerking rijkelijk beloond gezien.

De organisatie heeft daarom al snel het besluit genomen om volgend jaar op zaterdag 12 mei de klassieker voort te zetten. Het is dan ook weer het Nationale Molen- en Gemalen Weekend.

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights