Wethouder Lydia Groot bij feestend Orion

Geplaatst op 4 februari 2014

Sterrenwacht Orion al 50.000 bezoekers!

Vrijdag 24 januari ontvingen de vrijwilligers van onze sterrenwacht Orion de 50.000e bezoeker sinds de opening van het nieuwe onderkomen in het Streekbospaviljoen. Een geweldige prestatie van deze enthousiaste maar vooral deskundige vrijwilligers. Want tijdens een bezoek aan Orion weet je echt niet wat je ziet en meemaakt: films over het heelal, zonnestelsels en melkwegstelsels…Echte maanstenen, meteorieten, telescopen die je de zonnevlammen laat zien; het is echt ongeloofelijk en van hoogniveau.

Orion biedt aan heel veel doelgroepen interessante lezingen, tentoonstellingen en zoals gezegd films in het planetarium. Mensen uit heel Nederland en daarbuiten weten inmiddels de weg te vinden naar dit steeds maar vernieuwende en verrassende centrum. Maar ook hele schoolklassen en studenten van universiteiten en hogescholen genieten van alles wat Orion te bieden heeft.

Wethouder Lydia Groot was erbij toen de 50.000e bezoeker nietsvermoedend binnenkwam. Hij was samen met de vrijwilligers van watersportvereniging De Broekerhaven op bezoek bij Orion toen hij werd verrast met bloemen en een dinerbon van Ijgenweis. Lydia had ook voor Orion een bloemetje meegebracht, want we zijn allemaal ontzettend trots dat we zo’n prachtige voorziening hebben in Stede Broec! Hulde aan alle vrijwilligers van Orion!

Lydia-en-Orion-590x395

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights