Wisse Dudink

Raadslid commissielid

 

 

Mijn naam is Wisse Dudink, ik ben 23 jaar oud en woon in Bovenkarspel en studeer Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Dit met de ambitie om als Officier van Justitie aan het werk te gaan. Daarnaast heb ik afgelopen jaar als projectmedewerker bij Vrijwilligerspunt gewerkt, waar ik met projecten voor en door jongeren mij in heb mogen zetten voor jongerenparticipatie. 

Ik ben mij in de politiek gaan verdiepen omdat mijn generatie tegen een aantal maatschappelijke vraagstukken aanloopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gevolgen van het leenstelsel (schulden-generatie), daarbij de crisis in de woningmarkt maar ook de decentralisatie van de jeugdzorg en de keuzes in de energietransitie. Er wordt veel óver jongeren gepraat maar nog te weinig met de jongeren zelf. Terwijl vele keuzes van nu heel bepalend zijn voor onze toekomst. Daar wil ik verandering in brengen. 

Daarom heb ik mij aangesloten bij de politieke jongerenorganisatie De Jonge Democraten (JD) waar ik inmiddels actief ben lid van de Politieke Commissie en het Landelijk Debat-team. De JD is een plek waar jongeren op een laagdrempelige manier zich met landelijke politiek bezig kunnen houden. Dit doe ik ook lokaal in de vorm van vrijwilligerswerk als actief lid van het Jongerenpanel SED (Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland), Het doel van het Jongerenpanel is om de betrokkenheid van jongeren binnen de gemeenten te verhogen en meer jongeren lokaal een stem te geven, dit door bijvoorbeeld in gesprek te gaan met gemeentelijke ambtenaren. Wij houden ons bezig met thema’s als huisvesting, jeugdzorg, duurzaamheid, alcohol- en drugspreventie, maar ook het betrekken van jongeren bij de lokale politiek. 

Via het Jongerenpanel ben ik in aanraking gekomen met Open en Duidelijk Stede Broec. Toen ik mij ging verdiepen in de partij las ik moties over de starterslening en duurzaamheid en kwam ik een wethouder tegen die zich hard maakt voor betere jeugdzorg. Door de open sfeer en de diverse groep mensen in leeftijd en karakter voelde ik mij al snel thuis. Vooral omdat men open staat voor nieuwe ideeën en er écht naar elkaar geluisterd wordt. Inmiddels mag ik mij commissielid noemen en blijf ik mij de komende tijd graag inzetten met name op het gebied van huisvesting, jeugdzorg en duurzaamheid. Maar ook om de jongeren van Stede Broec meer te betrekken bij de lokale politiek.

Neem dus vooral contact met mij op (06-12663912/wissedudink@gmail.com) of kom een keer langs bij de fractie.

 

Copyright © 2024 Open en Duidelijk Stedebroec. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign door Twenty First Media
Geverifieerd door MonsterInsights